Previous slide
Next slide

THEOPETRA ESTATE

Meteora, i Theopetra förhistoriska grottan, där tecknen på mänsklig existens förloras i förhistoriens djup.
Här är de första spåren av mänsklig närvaro i det grekiska området, där upptäcktes bland annat kärnor av druvor från förhistorisk tid som bevisar den gamla samlevnaden av platsen med vinstocken och vinet.

Bysantinska tider. Den heliga odlingen av vinstocken och utvecklingen av vinframställningen passerar i händerna på de heliga klostersamhällets munkar. Den mystiska miljön i Meteora transporteras till vinet genom en speciell terroir, jordens sällsynta sammansättning och kontinentala klimat gör området till en tidlös vagga för vinproduktion med distinkt karaktär och hög kvalitet.

Asset 10

Idag skapade familjen Tsilli en modellvinning, som syftar till att lyfta fram områdets särdrag och återupplevande av sällsynta grekiska druvsorter.
Den århundrade långa historiska traditionen och moderna tekniken kombineras harmoniskt med mänsklig inspiration och lever vidare i greklands vinkultur.
Här har kvalitet historiens stämpel …

1996 fortsatte familjen Tsilili att skapa en modell vingård.
Syftet var upplevelsen av Meteora vingården, som efter fyllningen i början av 1900-talet hade förlorat sin ära och erkännande.
Idag täcker vingården Theopetra Estate 150 hektar mark sprida öster om Meteora, på kuperade backar runt Theopetras förhistoriska grotta.
Den logik som styr skapandet av denna vingård är uppkomsten av regionens särdrag, återupplivandet av sällsynta grekiska druvsorter och produktion av viner som respekterar den naturliga miljön och konsumenten.