Previous slide
Next slide

ESTATE MANOLESAKIS

Manolesakis familjen är engagerad i vinodling sedan 1989, en avgörande period som sammanfaller med upplivningen av Adriani-vingården genom att plantera kosmopolitiska franska sorter (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot & Syrah). Georgios Manolesakis är bland de första om inte de allra första människorna som återupplivade vinodlingen i det här historiska området med och den dyrbara hjälpen av hans kära son Stavros Manolesakis, de tar hand om odlingen av vinstockarna och produktion av Estatens viner, med tanke på respekten för vilken moder Natur dikterar, tillsammans med optimeringen av vinproduktions processen och så kan vinstockarna leverera efter geologin och klimat i regionen, vilket är det främsta målet för denna insats.

År 1998 färdigställdes vingårds anläggningarna med en sofistikerad och toppmodern enhet på 1500 kvm, belägen i hjärtat av landets 200 hektar vingård vid sluttningarna av Adriani-byn, bara några kilometer från staden av drama.

År 2004 ledde fastighetsägarnas konstanta forskning och banbrytande till plantering och odling av den grekiska inhemska druvan Malagouzia, Muscat of Alexandria, Assyrtiko och Agiorgitiko. År 2008 planterades även de inhemska druvorna Moschomavro och Limnio i ett försök att öka närvaron på både inhemska och utländska marknader.

Huvudmålet är att producera högkvalitativa viner uteslutande från de privata vingårdarna för att lyfta fram de olika särdragen – alltid i perfekt harmoni med vingårdens mikroklimat och jord – de typiska egenskaperna hos terroir i regionen.

Asset 10