Previous slide
Next slide

KECHRIS

För oss är vin inte en endimensionell produkt, det är inte helt enkelt en produkt. För oss är vin något mångfacetterat, kopplat till vår kultur, till människor, till livet självt. Hänger samman med vår kultur eftersom dess produktion är direkt relaterad till historien och traditionen för varje ställe. Hänger samman med människor, eftersom det kommer från dem och produceras för dem.

Producenter, baserat på deras synvinkel, kunskap och erfarenhet, definierar syftet med vilket och hur vinet görs, medan konsumenterna smakar frukten av detta försök gradvis bygga ett bilateralt förhållande, ett förhållande mellan ömsesidig interaktion. För oss är vin kopplat till livet självt, det ger värde till livets olika stunder, det ger oss närmare och hjälper oss att dela tankar och känslor

Våra värden definierar vår identitet, vem vi är. Och vår identitet definieras av våra handlingar, vad vi gör. Därför värdesätter vi våra värderingar och försöker uttrycka dem genom alla våra handlingar.

När de når den önskade mognadsgraden, plockas druvorna noga för hand och transporteras i tjugo kilo lådor för att säkerställa att de kommer fram till vår vingård i utmärkt skick. Att utnyttja vår kunskap och toppmoderna utrustning är vårt mål under vinberedningen att ta de bästa egenskaperna hos varje sort och skapa viner med en viss formalitet och balans som uppfyller våra kvalitetskriterier.

Beroende på druvvariationen och typen av vin som vi vill skapa, inbegriper den första fasen av vinberedning pre-fermenteringsmaceration, ett förfarande som tillämpas före alkoholjäsning för att frigöra ett större antal aromatiska föreningar av bättre kvalitet från hudens vindruvor. Därefter utförs jäsning med användning av valda jäst i rostfritt ståltankar eller nya ekfat, alltid under kontrollerade temperaturförhållanden. Under vinberedning av retsina tillsätts det valda hartset i början av jäsningsprocessen och det görs så att vinet endast förvärvar sina färskaste och mest kvalitativa dofter. Efter jäsningen avlägsnas hartset.

Vin som inte tappas efter avslutad jäsningsprocess, ålder i vår källare under en period som varierar beroende på vinet, från 6 till 24 månader. Under mognadssteget använder vi en mängd 225 liter fat gjord av fransk eller amerikansk ek med olika nivåer, både nya och gamla. Syftet med åldrandet är att skapa viner med ett komplicerat och rikare karaktär, som håller sig genom tiden, vilket säkerställer att de element som förvärvas under deras vistelse i tunnan inte överskuggar druvans karaktär men istället kompletterar och markerar den.

Asset 10