Previous slide
Next slide

DOMAINE HATZIMICHALIS

Dimitris Hatzimichalis är grundare och verkställande direktör för Domaine Hatzimichalis, som ligger i Atalanti-dalen i centrala Grekland. Vid 19 års ålder gjorde Dimitris sitt första vin i hans gård och fortsatte sedan sin passion med en liten vinpress i hans familjeföretags lokaler och studerade vinets historia.

Hans kärlek till vinodling och vinkultur inspirerade honom att köpa sina första 9 hektar mark i Atalanti-dalen 1973. Urvalet av detta land grundades på det unika mikroklimatet som finns i området. De kyliga vindarna i Mount Parnassus och Havets aura i Eubeans bukt möts och bildar ett idealiskt ekosystem för odling av vindruvor, som verkar som en naturlig luftkonditionering. Dessa egenskaper tillsammans med vinodlingstraditionen av Atalanti, övertygade honom att investera i detta land och uppfylla sina drömmar.

De första åren var inte lätt och Dimitris skapade en gård där han skulle uppföda kalkoner, vilket hjälpte honom att stödja sina första vinodlingsutgifter. De första kalkonerna importerades från Kanada i början av september och där föddes för det traditionella julbordet. Med tron att vinodlingar kräver mycket omsorg för att vara fruktbart investerade han alla pengar han fick från kalkon uppfödningen och försäljningen av dem. Återbetalningen kom snabbt och kalkonen har blivit vår logotyp som stoltserar på alla våra vinetiketter sedan dess.

Asset 10

Från början hade Dimitris lagt grunden för en välstrukturerad verksamhet. Efter olika och metodiska studier bestämde han sig för de ideala sorter som han skulle odla i sina vingårdar. Han bestämde sig för att investera i de bästa maskinerna och infrastrukturen för vinproduktionen och anställde passionerade yrkesverksamma inom vinindustrin. Sedan den första skörden 1974 och fram till idag utförs skörden av samma damer tillsammans med nya inmatningar år efter år. Detta var ett avsiktligt val. Vi är alla medvetna om hur omtänksamma, tålmodiga och ömma grekiska kvinnor är i allt som de gör. Därför är de de enda som Domaine Hatzimichalis förlitar sig på att skörda och vara säker på att de kommer att ta hand om vingårdarna med samma moderna vård som de visar till sina barn.

Det var i början av 80-talet när en sats på 1000 flaskor av högkvalitativ Cabernet Sauvignon förbluffade den grekiska vinindustrin. Ett decennium senare blev kvaliteten på Domaine Hatzimichalis-vinerna erkänd globalt och tjänar ett antal internationella utmärkelser i Bryssel och New York, inte bara med rött utan även med vita viner, med blandningen av de grekiska sorterna Assyrtiko och Robola som ledare. Sedan dess har Domaine Hatzimichalis kontinuerligt förbättrats med respekt för Dimitris företagsfilosofi, skapandet av äkta viner i ett ekosystem som stöder lokala kulturella och sociala värderingar.

Domaine Hatzimichalis är ett familjeägt vinodlingsutnyttjande, som drivs av grundaren Dimitri L. Hatzimichali och hans två söner, Leonidas och Panagiotis. De två unga männen bidrar passionerat i familjeföretaget och är extremt villiga att behålla traditionen för vingården för att producera högkvalitativa viner samtidigt som de utökar sig över hela världen.