Previous slide
Next slide

NICO LAZARIDI

Vi valde lokalbefolkningen i Agora vid Drama för att etablera vår innovativa och moderna vingård. Det var inte ett slumpmässigt val eftersom vi tog hänsyn till alla nödvändiga element så att produktionsbearbetningen skulle ske så nära skörd platsen som möjligt. På så vis kan våra människor producera fina viner och lagra dem under idealiska förhållanden innan de når konsumenterna.

Vinodlingen, med sin speciella arkitektur, är byggd inuti den huvudsakliga vingården. Byggnaden är helt anpassad till den naturliga miljön och man kan observera alla uppgifter som äger rum i vingårdarna. Dess toppmoderna utrustning garanterar produktion av vin av högsta kvalitet.

Plantorna upptar cirka 6 500 kvm. och bilda ett enhetligt komplex av byggnader som omfattar vinproduktion, produktion, tappning och förvaringsområden, källare för vinåldring, hall för vinprovning och seminarier och slutligen konstgalleriet “The Magic Mountain”, som kan användas som en mångsidig rum.

Vinodlingens arkitektoniska design, ett projekt inspirerat av den lokala arkitekten Yiannis Matsinis, visar en “svala historia”. Det skapar en intern uteplats i enlighet med traditionella jordbrukslokaler och erbjuder både anställda och besökare utsikt över omgivningen. Arkitekten förutsåg byggnaden som en fortsättning på horisonten och landskapet, från tornets observation kan besökare ha panoramautsikt av vingårdarna och det bredare området.

Det mest kända varumärket NICO LAZARIDI Winery är det vita och röda vinet med samma namn: Château Nico Lazaridi, medan Rosé Nico Lazaridi kompletterar familjen. I Château Nico Lazaridis vinutbud ingår även enstaka vin Merlot Nico Lazaridi, medan vinfamiljerna Magic Mountain och Perpetuus är produkter av speciell åldrande. Dessutom har företaget vinet Melissourgos som tillhör kategorin naturligt söta viner, och nyligen det vita halvmousserande vinet Solitaire. Här på Winery Château Nico Lazaridi är alla viner märkta som Protected Geographical Indication Drama och Agora.

NICO LAZARIDI vingårdarna i Drama är omgivna av Mount Falakro från norra, Mount Menikio från väst, medan i nordöstra stiger Mount Pangeon – vårt magiska berg – vilket namn för alltid är relaterat till dyrkan av Dionysus, grekiska guden för druvskörden och vinframställning.

Våra vingårdar, belägna i ett av de mest kända och lovande vinodlingsregionerna i östra Makedonien, liksom i Grekland i allmänhet, är etablerade bland lokalbefolkningen Agora, Pigadia och Andriani, som upptar ca 80 hektar. 65 hektar av dem är privata vingårdar, medan det finns cirka 150 hektar tillhörande företagsföreningar. Den huvudsakliga vingården, som ligger perimetriskt från vingården Château Nico Lazaridi, upptar 350 hektar.

De odlade sorterna är följande:

a) Vita sorter: Sauvignon Blanc, Semillon, Ugni Blanc (Trebbiano), Chardonnay, Muscat av Alexandria och

b) Röda sorter: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Grenache Rouge, Sangiovese.

Med sin 30 åriga erfarenhet inom vinområdet har företaget försökt olika tekniker för att plantera densitet och har experimenterat, och fortfarande är, på ett stort antal sorter. Dess främsta mål har alltid varit den långsiktiga tillämpningen av de bästa odlingsteknikerna, liksom vingårds anrikningen med sorter som framgångsrikt anpassats till regionens geologi och klimat.

Asset 10