Previous slide
Next slide

DOMAINE NIKOLAOU

Genom århundraden står vinet inte bara som en produkt av den grekiska naturen utan också som en del av historien och arvet som markerar varje aktivitet i den grekiska civilisationen. Druvan “Agiorgitiko” med de rika dofterna och den djupa röda färgen har odlats i regionen Nemea i mer än 3000 år och sprider goda vitsord gällande det grekiska kvalitetsvinet över hela världen.
Domaine Nikolaou grundades 1984 efter familjetraditionens vinproduktion från 1936 vid kanten av berget Beseza, på platsen “Ntouramani” i Nemea, nära staden Keleon of Fliounta. Grundare är Giannis Nikolaou med studier inom oenologi och vinodling vid universitetet Bordeaux i Frankrike. Numera driver den nya generationen Nikolaou Dimitris oenolog också vingården enligt modern ekologisk standard.

Den 11 hektar privata vingården Domaine Nikolaou, belägen i den största zonen som producerar PDO-viner i Grekland, är omgiven av dalar, platåer och den mytiska floden Asopos. De bergiga formationerna som förhöjs av flodens fukt och den kalkrika jorden producerar högkvalitativa druvor av Agiorgitko, Cabernet Sauvignon. Domaine Nikolaou producerar endast vin med vildjäst fermentation.

Asset 10